Telo zavraždenej Janky Gvuščovej hľadali špeciálnym radarovým prístrojom

21.03.2007 Poprad

Poprad/Matejovce 20. marca (TASR) - Minister vnútra Robert Kaliňák splnil verejný prísľub, ktorý dal matke zavraždenej Janky Gvuščovej z Matejoviec počas nedávnej návštevy Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade.
Rezort zabezpečil špeciálny radarový prístroj na vyhľadávanie mŕtvych tiel, nechal ho doviesť do Matejoviec, kde dnes pokračovalo pátranie za účasti ministra Roberta Kaliňáka. \"Chceme urobiť maximum, aby sme pomohli nešťastnej matke, \" uviedol šéf rezortu.
Pátranie po tele Janky Gvuščovej sa začalo už v sobotu minulý týždeň. Hovorca ministerstva vnútra Erik Tomáš pre TASR uviedol, že \"prístroj určil jedenásť miest, z ktorých jedno vyzerá nádejne. Na mieste pracujú odborníci vrátane patológov\". Ďalší postup sa bude odvíjať od výsledkov pátrania.
Pani Gvuščová, ktorá videla svoju dcéru živú naposledy 21. septembra 2003, keď odchádzala na diskotéku do Zámočku v Matejovciach, požiadala ministra o pomoc pri pátraní po tele svojej dcéry, aby ju rodina mohla dôstojne pochovať.
Z vraždy bol od začiatku podozrivý Jankin priateľ Štefan B. taktiež z Matejoviec, ktorý sa k vražde priznal na detektore lži po 30-tich mesiacoch od spáchania skutku. Označil aj miesto, kde sa malo telo nachádzať. Napriek snahe sa ho polícii vtedy nepodarilo nájsť.
Štefana B. prokurátor po polroku prepustil z väzby. Na súd čaká na slobode.
 

Vyberte región